Sagas Sagor

Stickning Bakning Läsning

The perks of being a slowreader...

Kategori: Bokrecensioner

Hej allisammans!
Läste ut "The perks of being a wallflower" av Stephen Chbosky förra veckan! :) Insåg att det var PRECIS en månad efter jag läst ut "fifty shades of Grey". Så ja jag läser långsamt, eller alltså, jag har inte haft så mycket tid till att läsa! Jo visst jag har ju haft massor av tid nu över påsken men jag har gjort annat oct på senare tid har jag märkt hur trött jag bli av att läsa! Och tyvärr kommer det kanske inte bli ändring på det än! :( Nu e det ju bara 2 månader kvar innan skolan slutar och jag går ut nian, vilket är MYCKET läxor och skolarbete osv.
 
Men här kommer iaf en recension av "The Perks of Being a Wallflower" av Stephen Chbosky
 
" 'Jag går runt i skolans korridorer och tittar på folket. Jag tittar på lärarna och undrar varför dem är här. Inte på ett elakt sätt. På ett nyfiket sätt. Det är som att titta på alla elever och undra vem som fått sitt hjärta krossat den dagen... eller undra vem som gjorde hjärt krossandet och undra varför.'
 
Charlie är en förstaårs elev. Och medans han inte är den största nörden i skolan, är han inte i närheten av att vara populär. Blyg, inåtriktad, smartare än andra i sin ålder men ändå socialt obekväm, han är en panehöna, fast mellan att försöka leva sitt liv och försöka springa ifrån det. Charlie försöker navigera sin väg genom outforskat område: Världen med första dater och blandade band, familj drama och nya vänner; världen med sex, droger, och The rocky horror picture show, när allt man egentligen behöver är den där perfekta sången på den där perfekta vägen som får en att känna sig oändlig. Men Charlie kan inte stanna på sidlinjen för evigt. Stående på kanten av livet erbjuder ett unikt perspektiv. Men det kommer en tid att se vad det ser ut som från dansgolvet."
 
när jag först läste på baksidan fattade jag knappt någonting. Jag visste inte vad en "wallflower" (panelhöna, men jag tycker fluga beskriver det bättre) var ens! Jag visste bara att alla älskade boken, den har blivit film och jag vill läsa den. Nu när jag läser på baksidan efter jag läst ut boken förstårr jag allt mycket bättre och tyckte jag var dum i huvudet innan ! haha.
Men det jag vill säga om boken är att den är väldigt fin. Man får verkligen se livet från ett annat perspektiv. För Charlie är så uppmärksam och lägger märke till detaljerna. Sättet boken är skriven på är också kul, i början tänkte jag "guuuud vad tråkigt" men det funkar väldigt bra. Man kännner sig delaktig i boken och lär verkligen känna Charlie. Boken är som sagt väldigt fin, kanske lite långsam men slutet är när ALLA bitar faller på plats. Tänker inte säga ngt utom att det var också väldigt fint på ett speciellt sätt! Man fattade helt plötsligt allt, varför Charlie är som han är och så. Väldigt fint avslut och boken får en att känna sig "infinite" :) <3 3/5
 
Kram Saga