Sagas Sagor

Stickning Bakning Läsning

Choklad-glassbomb med kolasås

Kategori: Bakning

Under nyår hade jag och min familj vänner från Göteborg på besök och de bodde hos oss i fyra dagar. Både de och vi gillar att laga mat och därför brukar vi anstränga oss lite när de är hos oss. Ena dagen gjorde vi en väldigt chokladig glassbomb med kola sås i som blev en stor hit! Allt gick åt! 
 
Glassbomben har en stark chokladsmak och jag tror inte ens vi gjorde den på 70 % choklad. Vi hade svårt att få ur glassbomben och jag rekomenderar även man ska klä den stora bunken med plastfolie fast invändigt innan man lägger i glass. Då blir bomben mycket enkel att få ur.
 
Saltkolan fryser aldrig av någon anledning, så vänta inte på att den ska frysa. Den blir bara stel och väldigt seg. Bären var mycket goda till och tårtan räcker perfekt till 8 personer! 
 
Receptet hittar du i "Allt om mat" nr 1, 2016 
 
 
Kram Saga
 
Kommentera inlägget här: